//
du läser
Ägare, Fokus, Kent Revedal, Lennart Bengtsson

Driver du företag eller köper en Trisslott?

terminatorDet är en stor skillnad mellan att leda och driva ett företag och att bara surfa med. Häromdagen läste jag en artikel i den rosa tidningen. Ett företag som kände sig laddat inför konjunkturvändningen. Man hade rustat sig med fem olika affärsområden för säkerhets skull. Skulle något fallera så så var ju chansen hygglig att något annat område skulle fungera.

Detta är ett resonemang som vid en första anblick låter vettigt. Med vår forskning och erfarenhet här på Ahrens & Partners visar att det är en självbedräglig tanke. Man kan väl närmast jämställa det med resonemanget, ju fler Trisslotter jag köper, ju större blir chanserna att vinna. Alla vet att om du köper en eller fem Trisslotter så är chanserna obefintliga för att vinna drömvinsten.

Samma gäller ett företag. Hade du flera affärsområden och hoppas att något eller några skall slå, så är troligen chanserna minimala även där. Visst finns de dem som lyckas hitta en ”vinstlott”. Men chanserna är minimala. För att vara någorlunda säker på att lyckas så krävs det hårt arbete och att man medvetet driver sitt företag mot målen man satt upp. Framgångsrika företag växer och är lönsamma även under lågkonjunkturer. De har driv och jobbar målmedvetet framåt. Jämför med sjömän. De seglar oavsett vilket håll vinden blåser från. De som bara följer med vinden och strömmarna och inte påverkar riktningen på färden blir förr eller senare uppspolade på något rev och går i kvav. Detta till skillnad från dem som verkligen navigerar och målmedvetet seglar mot sin destination och noggrant undviker förrädiska rev på vägen.

Hur ser det hut hos dig. Tillbringar du dagarna på en drivande timmerflotte eller är du en duktig kapten som utnyttjar vindar och strömmar för att elegant ta dig till ert mål?

Lennart BengtssonLennart Bengtsson
Ahrens & Partners

Annonser

About Elitaren

Har i större delen av mitt yrkesverksamma liv arbetat i och även drivit tillväxtföretag. Idag brinner jag för att hjälpa andra att få förmånen att göra denna utmanande och roliga resa. Arbetar med Ahrens & Partners som i snart ett kvarts sekel har forskat på och hjälpt tillväxtföretag. Med vår kunskap och erfarenhet kan vi garantera dig tillväxt!

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: