//
du läser
Ledningsgrupp, Lennart Bengtsson, Skapa Marknad

Vad tusan har du ledningsgruppen till?

emperor_penguinsEn mycket relevant fråga som man bör ställa sig lite allt emellanåt. ”Behöver du över huvud taget ha en ledningsgrupp?” är en annan relevant fråga.

Ledningsgruppen är ett mytomspunnet forum. Det är status att sitta i ledningsgruppen och ännu högre status att leda den. Men har du/sitter i/ledningsgruppen enbart för statusen så bör du lägga nr det genast och ägna arbetstiden till viktigare saker.

Jag råkar ofta på alla möjliga konstiga konstellationer som kallas ledningsgrupp. Ofta är inte något syfte uttalat för vad ”ledningsgruppen” skall göra. Vad är syftet med den? En grupp, ett forum som inte har något syfte känns ganska meningslöst. Att ha en ledningsgrupp bara för att man skall ha en är bortkastad tid. Kan du inte finna på ett syfte, reason to be, för den så lägg ned skiten!

Eftersom det betraktas som hög status att sitta i en ledningsgrupp så blir det lätt att den blir större och större. Man vill ju inte göra någon besviken eller ledsen och byta ut någon. Det är ju nämligen lika stor nesa att mista sin plats som äran att få en plats i det mytomspunna forumet. En ledningsgrupp är ju menat som ett team, task force som vi ofta säger på svenska. Men en grupp som överstiger en handfull personer blir snarare en trög kommitté än ett vasst team.

Så vill du ha en ledningsgrupp som gör skäl för namnet, att leda företaget så var noga med vem du rekryterar till denna. En plats i ledningsgruppen får man inte på grund av vilken titel/befattning man har. En plats får man på grund av vad man faktiskt bidrar med som är nyttigt för företaget i den fas man just nu befinner sig i. När förutsättningarna ändras så ändras även utmaningarna på ledningsgruppen. därför måste man kunna byta ut medlemmar helt prestigelöst för att hela tiden vara maximalt rustad för de utmaningar man ställs inför.

Vi har framgångsrikt hjälpt många företag att bygga ledningsgrupper som verkligen driver ett företag framåt och skapar tillväxt och lönsamhet. Med våra verktyg så analyserar vi och sätter hop team som har dynamik och energi. Team som verkligen leder företaget. Länge leve ledningsgruppen som gör skäl för namnet!

Lennart BengtssonLennart Bengtsson
Ahrens & Partners

Annonser

About Elitaren

Har i större delen av mitt yrkesverksamma liv arbetat i och även drivit tillväxtföretag. Idag brinner jag för att hjälpa andra att få förmånen att göra denna utmanande och roliga resa. Arbetar med Ahrens & Partners som i snart ett kvarts sekel har forskat på och hjälpt tillväxtföretag. Med vår kunskap och erfarenhet kan vi garantera dig tillväxt!

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: